Mandarines

Alleen stem en akoestische gitaar, zo klinken de Mandarines. Meer is er niet nodig om deze breekbare Nederlandstalige teksten tot leven te brengen. Hoewel….

Mandarijnen

…. stel je voor. Hoe klinkt het met muzikanten erbij? Mandarines, door Gaetan op smaak gebracht, met snuifjes contrabas, bandoneon, piano, viool en percussie. Van arrangement tot opnieuw gecomponeerd. Zo proeven de Mandarijnen. Lekker !

Meewerkende muzikanten:

De opnames

Mijn songs waren aanvankelijk een soort thuiskomen voor mezelf. Ze ontstonden uit een diep verlangen om te begrijpen, te verbinden en de emotionele chaos om te zetten in iets moois.

In deze beginperiode van creatie kwam ik in contact met Gaetan Vandewoude, de frontman van Isbells. Zijn passie voor muziek en zijn deskundigheid inspireerden me enorm. Gaetan leende niet alleen zijn tijd, maar ook zijn studio en zijn uitgebreide kennis van muziekproductie. Samen hebben we een tiental nummers opgenomen, met alleen mijn stem en de klanken van de akoestische gitaar. Het gevoel van kwetsbaarheid en puurheid in die opnames blijft me bij.

De eerste fase was zo intens en intiem. Maar toen begonen we te beseffen dat deze nummers, mijn verhalen, meer konden zijn. We besloten om andere muzikanten te benaderen en hen uit te nodigen om hun creativiteit te delen. De magie begon toen ze zich over mijn muziek bogen en hun eigen invulling gaven. De eerste keer dat ik hen hoorde improviseerd over mijn nummers, voelde het alsof ik naar een nieuwe wereld luisterde.

Het toevoegen van contrabas, viool, gitaar, bandoneon, slagwerk en piano transformeerde de opnames tot iets dat ik alleen maar kon dromen. Iedere muzikant bracht zijn of haar eigen verhaal met zich mee, wat de nummers nog rijker maakte. De spontaneïteit en het improviseren gaven de muziek een levensechte energie. Ik leerde meer over het samenspel en de magie die ontstaat wanneer creatieve geesten samenkomen.

Gaetan’s productiewerk is met recht bijzonder geslaagd. Hij heeft een manier van werken die straling en warmte in de muziek legt. Het is alsof hij met elke laag die hij toevoegt, ook iets van zijn ziel in de opname stopt. Samen hebben we muziek gecreëerd die niet alleen mijn verhaal vertelt, maar ook dat van ons allemaal.

Elke keer wanneer ik onze gezamenlijke creaties hoor, word ik herinnerd aan het belang van gemeenschap en samenwerking in de muziek. Het is een krachtig gevoel te weten dat deze nummers niet alleen van mij zijn, maar dat ze het resultaat zijn van een collectieve inspanning. De reis gaat verder, en ik ben benieuwd waar de volgende stappen me zullen brengen.

Momenteel werk ik aan nieuwe muziek en ik voel de opwinding om opnieuw te ontdekken. Er zijn altijd nieuwe verhalen te vertellen en emoties te verkennen. Met elke gitaarakkoord en elk gezongen woord hoop ik de luisteraars weer te raken. Muziek is immers meer dan alleen klanken; het is een vorm van verbinding, een manier om onszelf en elkaar te begrijpen. Als muzikant wil ik blijven groeien en leren. Elk project, elke samenwerking brengt nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee. En dat is precies wat ik zo prachtig vind aan deze route: de onvoorspelbaarheid en de mogelijkheden.

In de studio’s

Gaetan, Nicolas en Gwen… van hun sokken geblazen…

Knopjes…